Weihnachts-Oratorium door het Bachkoor Brabant op 19 december Grote Kerk Breda

Op zondagmiddag 19 december 2021, aanvang 15.00 uur, vindt in de sfeervolle Grote Kerk van Breda een uitvoering plaats van het Weihnachts-Oratorium, BWV 248. Van dit bekende meesterwerk van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden de cantates 1, 2, 3 en 5 uitgevoerd.
Het concert wordt geleid door dirigent Geert van den Dungen.

Het Bachkoor Brabant is voor deze gelegenheid geselecteerd uit de beste amateur Bach-koristen die de provincie rijk is. Daarnaast werken mee het Barokorkest Florilegium Musicum en een jonge solistencast.

Bachs Weihnachts-Oratorium

Het Weihnachts Oratorium werd door Johann Sebastian Bach in de herfst van 1734 in Leipzig gecomponeerd. Bachs muziek ‘für die heilige Weynacht’ kan het best worden omschreven als een cantatencyclus voor de kersttijd, met een episch karakter. Het Weihnachts-Oratorium bestaat uit zes cantates. Deze zijn gecentreerd rond het geboortefeest van Christus en vervulden in Bachs tijd een liturgische functie op de zes hoogtijdagen, waarvoor ze gecomponeerd zijn. Werd deze cyclus in het Leipzig van Bach dus uitgevoerd op zes verschillende dagen, tegenwoordig klinkt de muziek van het Weihnachts-Oratorium meestal in concertvorm.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het Bachkoor Brabant: https://bachkoorbrabant.nl/contact-kaartverkoop/

Vanaf eind november zijn entreebewijzen tevens verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en via onze zangers.

Entreeprijzen, inclusief programmaboekje en consumptie:

– middenschip: € 32,50
– zijbeuken: € 22,50
– priesterkoor (zgn. ‘luisterplaatsen’, minder zicht): € 10,00