Sopraan Charlotte Munnik

Zoals koordirigenten vaak in een kinder-, jongens- of jeugdkoor hun eerste muzikale schreden hebben gezet, zo is dat ook vaak bij zangers het geval. Neem de vier solisten in onze uitvoering van Bachs Weihnachts-Oratorium: sopraan Charlotte Munnik begon in het Stedelijk Jeugdkoor Breda, countertenor Oscar Verhaar in het Rotterdams Jongenskoor, tenor Sebastian Brouwer in het Stadsjongenskoor Oldenzaal en bas-bariton David Visser in het jongenskoor van de Sint-Bavo in Haarlem.

Dit geeft aan hoe belangrijk het voor kinderen kan zijn om op jonge leeftijd in koren te gaan zingen. Hier kunnen ze ervaring opdoen met het delen van gezamenlijke verantwoordelijkheden, van binnen uit kennis maken met klassieke muziek en leren hoe prettig het is om zelf mooi te leren zingen.

Sebastian Brouwer

Tenor Sebastian Brouwer

Charlotte Munnik Sopraan

Sopraan Charlotte Munnik

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast kan het voor sommige musici ook belangrijk zijn om hun horizon te verbreden op een ander gebied: zowel Charlotte Munnik, Oscar Verhaar als David Visser hebben naast hun conservatoriumstudie ook een universitaire studie afgerond. Toch bleef voor hen de liefde voor de muziek en het zelf zingen groter dan andere interessegebieden.

Countertenor Oscar Verhaar bij de opname van zijn CD Morte Dolce

Countertenor Oscar Verhaar bij de opname van zijn debuut CD Morte Dolce

Naast het repertoire van Johann Sebastian Bach en andere oratoriumwerken zingen de vier solisten ook graag liederen en operarollen. Hiermee kan men vanuit verschillende invalshoeken muziek zingen: van enigszins sacraal naar heel expressief en theatraal.

Bariton David Visser

Bariton David Visser

Charlotte vertolkte onlangs onder leiding van Leonardo Valiante de titelrol in de opera Rodelinda van Händel, Oscar heeft al met belangrijke regisseurs als Pierre Audi en Guy Cassiers gewerkt en soleert in maart 2015 in Barcelona onder leiding van Jordi Savall in de Matthäus Passion, David vormt samen met pianist Mark van Nispen een liedduo en won al een mooie liedprijs.

Sebastian verkeert in een verder stadium van een muziekcarrière: hij vertolkte  reeds een groot aantal tenor-hoofdrollen in opera’s van o.a. Rameau, Händel, Gluck, Rossini en Verdi.

Kortom, men krijgt in deze feestelijke uitvoering talentvolle solisten te horen, die hun liefde voor de muziek van Bach oprecht zullen tonen. Voor een dirigent is het heerlijk werken met zulke prachtige stemmen.

Tekst: Geert van den Dungen

Het Bachkoor Brabant voert op 19 december de cantates 1, 2, 3 en 5 uit. Daarover leest u meer in het voorgaande blog.

Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk
Kerkplein 2, Breda

Bachkoor Brabant
Barokorkest Florilegium Musicum

Charlotte Munnik – sopraan
Oscar Verhaar – countertenor
Sebastian Brouwer – tenor
David Visser – bas

Dirigent: Geert van den Dungen

Entreekaarten voor de door ons georganiseerde concerten zijn te koop bij:

Vrije Boekhandel
Veemarktstraat 40
4811 ZG  Breda
t. +31 (0)76 514 54 91
i. www.devrijeboekhandel.nl

Wijnhuis Oktober
Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan
4818 SH  Breda
t. +31 (0)76 521 81 25
i. www.wijnhuis-oktober.nl

VVV Breda
Grote Markt 38 & Willemstraat 17-19
Breda
t. 0900 – 5 222 444 (0,25 cpm)
i. www.vvvbreda.nl

En natuurlijk via de website van het koor.