Wouw, 22 december 2018

De stichting Matthäus Passion Oudenbosch bestaat 25 jaar. Bij die gelegenheid ontvingen Ben Cartens en Geert van den Dungen uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de Commissarispenning. De onderscheiding is een persoonlijk blijk van waardering voor mensen die zich verdienstelijk maken voor de Brabantse samenleving. De Commissarispenning werd uitgereikt tijdens een jubilieumvoorstelling in de St.Lambertuskerk in Wouw waar het Weihnachtsoratorium van Bach ten gehore werd gebracht. De uitvoeringen van de passion en nu de jubileumuitvoering van het Weihnachtsoratorium vinden plaats in Wouw omdat de kapel van St. Louis in Oudenbosch gerestaureerd wordt.

Ben Cartens neemt afscheid als voorzitter van de stichting Matthäus Passion Oudenbosch. Hij was directeur van verschillende Centra voor de Kunsten, o.a. in Roosendaal. Verder is hij bestuurslid van het prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, lid van de provinciale adviescommissie verdeelprogramma cultuur, docent aan het Brabants Conservatorium en betrokken bij tal van andere culturele evenementen en instellingen.

Geert van den Dungen is dirigent en de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk geweest voor de muzikale uitvoering van de Matthäus Passion in Oudenbosch/Wouw. Hij stond aan de wieg van het Bachkoor Brabant en Kamerkoor Cantecleer, waar hij ook dirigent en artistiek leider is. Ook is hij betrokken bij tal van andere koren. Hij geniet nationaal en internationaal aanzien.