Solisten bij de uitvoering van de Johannes Passion

Solisten bij de uitvoering van de Johannes Passion

22 maart 2017

Op 2 april 2017 voert het Bachkoor Brabant de Johannes Passion uit. De vocale solisten die hiervoor zijn aangetrokken vertolken heel uiteenlopende en indringende personages in het lijdensverhaal, zoals die van Jezus, Pilatus en Petrus. We stellen ze aan u voor:

Adriaan De Koster

Adriaan De Koster – tenor/Evangelist

U kent hem mogelijk nog van de uitvoering van de Brockes Passion door het Bachkoor Brabant in maart 2016. Hij vatte zijn hogere muziekstudies aan in 2002, na zijn universitaire opleidingen economie en cultuurmanagement in Leuven en Antwerpen voltooid te hebben. Na zijn master zang aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jan Caals, Marianne Vliegen en Lieve Jansen studeerde Adriaan in Den Haag bij Andrew Schroeder. Masterclasses volgde hij bij Jeanette Fischer, Anna Nativitade, Christophe Prégardien en Maarten Koningsberger.

David Visser

David Visser- bas/Christus

David is regelmatig solist bij uitvoeringen van het Bachkoor Brabant. Hij begon op zevenjarige leeftijd met zingen als leerling van de Koorschool Sint-Bavo te Haarlem. Hij studeerde bij Sasja Hunnego aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams Conservatorium Codarts. David werd jarenlang gecoacht door Meinard Kraak en volgde masterclasses van onder anderen Ira Siff, John Bröcheler, Wolfgang Holzmair en Peter Kooij. Momenteel studeert hij aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam, waar hij lessen volgt bij Sasja Hunnego.

Nikki Treurniet

Nikki Treurniet – sopraan

De jonge sopraan Nikki Treurniet behaalde in 2014 haar masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij studeerde bij Sasja Hunnego en werd gecoached door pianisten Phyllis Ferwerda en Maurice Lammerts van Bueren. Masterclasses volgde zij bij Margreet Honig, Henk Neven, Rudolf Jansen, Meinard Kraak, Miranda van Kralingen, Jard van Nes en Irwin Gage.

Nikki heeft een grote liefde voor het liedrepertoire. Ze werkt samen met de jonge pianisten Andrea Vasi en Rik Kuppen en gaf met hen meerdere recitals. Met Andrea stond ze in 2013 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in een voorprogramma van Gerald Finley en Julius Drake. Sinds 2013 maakt Nikki deel uit van het ensemble Coco Collectief, bestaande uit vijf sopranen en een pianist.

Oscar Verhaar

Oscar Verhaar – countertenor

Oscar Verhaar (Rotterdam, 1987) zong als jongenssopraan van het Rotterdams Jongenskoor vele malen solo in binnen- en buitenland (onder meer in Zwitserland, Oostenrijk, Rusland en de VS). In 2012 sloot hij de masteropleiding zang Oude Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Michael Chance, Jill Feldman, Lenie van den Heuvel en Peter Kooij. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Carlos Mena, Deborah York, Lydia Vierlinger, Eric Mentzel en Kees Boeke. In september 2014 was Oscar de enige mannelijke cinalist van het Concours International de Chant Baroque de Froville in Frankrijk. In 2010 won hij de eerste prijs van de Austria Barock Akademie. In het najaar van 2015 werd hij geselecteerd als een van de Classical Talents voor de BUMA Classical Convention.

Sebastian Brouwer

Sebastian Brouwer – tenor

Sebastian Brouwer begon met zingen in het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Sinds de afronding van zijn zangstudies aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam heeft de carrière van Sebastian Brouwer hem niet alleen op de grootste podia van Europa gebracht, maar ook naar tournees en concertseries in de Verenigde Staten (2004), Australië (2002) en Zuid-Amerika (2010-2011). Op de meest belangrijke Nederlandse muziekfestivals en -series heeft hij gezongen met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest en gewerkt onder de bâton van dirigenten als Edo de Waart, Jaap van Zweden, Roy Goodman, Ton Koopman en Jan Willem de Vriend. Zijn stem was ook te horen op radio en televisie.

Joep van Geffen

Joep van Geffen – bas

Hij werd geboren in 1977 in Nijmegen. Hij werkte eerst zes jaar als kok, had zangles van Cornelia Burgers en zong als freelancer bij diverse projecten. Daarna startte hij zijn studie aan het ArtEZ Conservatorium. Joep voltooide deze opleiding in 2006 en vervolgde zijn studie aan de Messiaen Academie bij Harry van Berne, Harry van der Kamp en Elena Vink. Hij volgde masterclasses bij Carolyn Watkinson, Beryl Foster, Michael Chance en David Wilson Johnson.

Hij zingt in het Groot Omroepkoor, het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss en in vocaal ensemble Capella Isalana onder leiding van Klaas Stok. Joep van Geffen is in zijn vrije tijd nog steeds werkzaam als kok, gespecialiseerd in de Italiaanse keuken.