Uitvoering Johannes Passion door het Bachkoor Brabant

Uitvoering Johannes Passion door het Bachkoor Brabant

28 februari 2018

Op zondag 18 maart 2018 om 15.00 uur vindt in de Martinuskerk in Breda-Princenhage een barokuitvoering plaats van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het Bachkoor Brabant onder leiding van Geert van den Dungen werkt in dit concert samen met het professionele barokorkest Florilegium Musicum dat op historische instrumenten speelt.

Het Bachkoor Brabant voert de vierde en definitieve versie uit 1749 van dit meesterwerk uit. Hierin zijn door Bach zelf diverse versieringen en kleine toevoegingen aangebracht, waardoor deze passie nog beter werd uitgebalanceerd. De Johannes-Passion staat bekend om zijn korte felle koorgedeelten met veel gevoel voor de heftige dramatische verhaallijn, prachtige aria’s en bekende koralen.

Het solistenteam bestaat voornamelijk uit jonge talentvolle vocalisten: Lior Leibovici (tenor/Evangelist), David Visser (bas/Christus), Enide Lebrocquy (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Sebastian Brouwer (tenor/aria’s) en Berend Eijkhout (bas/aria’s).

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij VVV-Breda, de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober en via de onze website. De toegangsprijs is € 25,00 (dit is inclusief het programmaboekje en een consumptie). Meer informatie over de muziek en het Bachkoor Brabant is te vinden op onze website.