Het Bachkoor Brabant houdt op 20, 27, 29 en 30 mei 2015 de jaarlijkse audities voor de projecten van het seizoen 2015/2016. Op 29 en 30 mei zijn er nog inschrijfmogelijkheden. De auditie bestaat uit een test waaruit moet blijken of de kandidaat een gezonde zangstem heeft, vertrouwd is met muzieknotatie en gevoel heeft voor ritme en melodie.

Er staan voor het seizoen 2015-2016 drie interessante koorprojecten geprogrammeerd waarvoor auditie kan worden gedaan.
Het eerste project is gewijd aan de Mariavespers of Vespro della Beata Vergine (1610) van Claudio Monteverdi (1567-1643). In dit schitterende werk slaat de componist stilistisch een brug tussen de laatrenaissance en de vroegbarok. Het tweede project staat in het teken van de zogenoemde Brockes Passion. Deze passie is gebaseerd op een oratoriumlibretto van de Hamburgse jurist en dichter Barthold Heinrich Brockes (1680-1747). Hij gaf aan zijn versie van het passieverhaal de titel “Der für die Sünde der Welt gemartete und sterbende Jesus”.De Brockes Passion die het Bachkoor Brabant ten gehore gaat brengen is een verrassende mix van de versies van Keiser, Telemann en Händel. Het derde project is traditiegetrouw weer gewijd aan Bachs Matthäus Passion. Sinds 1993 zingt het Bachkoor Brabant elk jaar deze monumentale passie in prachtige kerken in en buiten Brabant.

Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar, per project, na audities door de artistiek leider en dirigent Geert van den Dungen, samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen uit Noord-Brabant en Vlaanderen. Het koor houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Johann Sebastian Bachs koormuziek. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met J.S. Bach hebben op het programma. Tijdens de concerten werkt het koor samen met professionele vocalisten en instrumentalisten (bijv. een barokorkest).

Bij het secretariaat van het Bachkoor Brabant kan een afspraak voor de auditie worden gemaakt: Mieke Luijckx  (076) 587 79 72.
Belangstellenden kunnen voor meer informatie de website bezoeken: https://bachkoorbrabant.nl/audities.php.

Bachkoor Brabant Matthaus Passion

Bachkoor Brabant bij de uitvoering van de Matthaus Passion in Oudenbosch 1 april 2015