Winnaar van het concours Enide Lebrocquy - Sopraan met Geert van den Dungen

Op zaterdagavond 15 oktober 2016 is het laureatenconcert van het eerste Bach Vocalistenconcours Brabant. Drie concourswinnaars vertolken de solistenpartijen in het Magnificat van J.S. Bach en in solodelen uit de Matthäus Passion. Winnares van het concours is de Belgische sopraan Enide Lebrocquy, de tweede prijs was voor de alt/mezzo Franske van der Wiel  en de derde prijs voor de sopraan Esther Kouwenhoven. Winnares Enide Lebrocquy studeert aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. De andere twee solisten bij het concert zijn de jonge bas-bariton Ruben Olthof en tenor Joost F. van der Linden. 

Winnaar van het concours Enide Lebrocquy - Sopraan met Geert van den Dungen

Winnaar van het concours Enide Lebrocquy – Sopraan met Geert van den Dungen

Op het programma staat het dubbelkorig motet ‘Komm, Jesu, komm’, drie aria’s uit de Matthäus Passion en het Magnificat in D.

Het Laureatenconcert met het Bachkoor Brabant en het barokorkest Accademia Amsterdam onder leiding van Geert van den Dungen op 15 oktober 2016 in de Heikese kerk in Tilburg. Aanvang van dit bijzondere concert is 20.30 uur, toegangskaarten kosten € 20,-. Voor studenten van Fontys Conservatorium is de toegang € 10,- op vertoon van de studentenkaart bij de ingang van de kerk (Stadhuisstraat 6 Tilburg).

Meer informatie is te vinden op de website van het Bachkoor Brabant:

www.bachkoorbrabant.nl/concours.