Meestal wordt het Bachkoor Brabant door een barokorkest begeleid, zoals Florilegium Musicum en Accademia Amsterdam. Bij het concert Bachs grenzeloze muzikale invloeden wordt het Bachkoor Brabant begeleid door de bekende  accordeonist Vincent van Amsterdam. 

Accordeonist Vincent van Amsterdam

Accordeonist Vincent van Amsterdam

U heeft Vincent de afgelopen maanden mogelijk gehoord in één van zijn radio-optredens voor NPO Radio 1 en NPO Radio 4 of bij het Grachtenfestival in Amsterdam, waar hij een concert gaf in een metrostation onder de Vijzelgracht.

Vincent is dit jaar cum laude afgestudeerd voor zijn Master aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ook volgde hij vele masterclasses bij bekende accordeonisten als Friedrich Lips, Miny Dekkers, Claudio Jacomucci, Yuri Shishkin en Mika Vayrynen.

Vincent heeft op 17 mei 2014 de 11e editie van het Nederlands Conservatorium Concours gewonnen. De jury prees hem om zijn muzikale spel en zijn feilloze techniek. ”Het zelf ervaren van de kracht van de muziek, maar die ook over weten te brengen op het publiek is heel belangrijk. Dat hebben wij vandaag gezien bij Vincent van Amsterdam en dit maakt hem ook de absolute winnaar van vandaag” aldus juryvoorzitter en dirigent Otto Tausk.

Tijdens het concert Bachs grenzeloze muzikale invloeden gaat Vincent het Bachkoor Brabant begeleiden in werken van Bach, Rossini en Liszt. Ook laat hij enkele solowerken horen, onder meer een eigen transcriptie van de Prélude uit de 5e Cellosuite van Bach en het aangrijpende De profundis van de Russische componiste Sofia Gubaidulina.

Vincent van Amsterdam (1989), inmiddels een veel gelauwerd prijswinnaar van internationale competities, is een groot promotor van het klassieke accordeon en de bayan. Zijn repertoire bevat een grote verscheidenheid aan composities van Scarlatti, Bach en Franck tot Solotarjov, Nordheim, Schmidt en Kusjakow.
Aanstaande zondag 28 september  is Vincent in het VPRO-programma Vrije Geluiden te zien en te horen (NPO 1, 10.30 uur). Een mini interview met Vincent is te zien op youtube.

Het Bachkoor Brabant staat zoals gewoonlijk onder leiding van dirigent Geert van den Dungen. Kaarten voor dit concert kosten € 15 (inclusief programmaboekje). De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Bachkoor Brabant. Vrienden krijgen uiteraard korting op één kaart en een plaats in het gereserveerde vak.

Bachs grenzeloze muzikale invloeden

Vrijdag 10 oktober 2014, 20.00 uur Vredeskerk, Rulstraat 6, Oosterhout

Zaterdag 11 oktober 2014, 20.00 uur Laurentiuskerk, Ginnekenweg 333, Breda

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de pagina Contact en kaarten.
Hier vindt u ook meer informatie over de bestelprocedure.

Vrije Boekhandel Veemarktstraat 40, Breda
VVV Breda (*) Grote Markt 38 & Willemstraat 17-19, Breda
Wijnhuis Oktober
Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan, Breda

* Uitsluitend kaartverkoop voor de uitvoering in Breda.

Tekst: Esther van der Ham