Op 10 en 11 oktober aanstaande verzorgt het Bachkoor Brabant een tweetal inspirerende concerten onder de titel “Bachs grenzeloze muzikale invloeden”.

Als extra dimensie is tijdens de concerten tevens een kleine expositie te zien van schilderijen, tekeningen en gouaches die de Brabantse kunstenaars Lya van Irsel, Felix van Breugel en Martin Peulen tijdens de laatste repetities van dit project, beïnvloed en geïnspireerd door de muzikale inhoud van het programma, hebben vervaardigd.

We stellen de kunstenaars aan u voor!

Martin Peulen (1955) zoekt als kunstenaar en als mens grenzen op en wil deze als het even kan ook verleggen. Hij bedient zich daarbij van een breed scala aan uitingsvormen. Hij schildert, tekent, maakt kunstenaarsboeken, geeft performances, zingt en maakt muziek. In Breda is hij een bekende persoonlijkheid. Zijn werk is o.a. opgenomen in de collectie van het Breda’s Museum.

“Verbinding en ontmoeting zijn altijd terugkerende thema’s, of ik nu schilder, boeken maak, perform of zing.”

In het werk van Martin Peulen loopt de mens als rode draad. De mens in al zijn verschijningsvormen, uitgewerkt op verschillende manieren. De ene keer als abstracte vorm of een enkele lijn, dan weer in zich herhalende ritmische patronen van mensfiguren. Zijn werken onderscheiden zich door kleur en vitaliteit.

Love Horse

Love Horse

Love horse (2008) Martin Peulen

De website van Martin: http://www.martinpeulen.nl/

Felix van Breugel is een veelzijdig kunstenaar: beeldhouwer, schrijver, tekenaar en inspirator. Hij kreeg zijn opleiding op Sint-Joost in Breda en is al meer dan dertig jaar actief als beeldhouwer. Zijn werk is in diverse tentoonstellingen te bewonderen geweest en is ook opgenomen in diverse collecties, bijvoorbeeld van ziekenhuizen en van musea. Hij geeft les in Etten-Leur bij de Nieuwe Nobelaer.

De website van Felix: http://www.felixvanbreugel.nl/

Tekening Felix van Breugel

Tekening door Felix van Breugel

Lya van Irsel volgde de opleiding tot vakdocent tekenen en stof versieren en heeft de kunstacademie St. Joost afgerond. In de werken van Lya van Irsel worden verschillende schilderstijlen toegepast en verschillende media gecombineerd. Lya wordt vaak geïnspireerd door het Franse landschap. Muzikanten in actie vormen voor Lya een fascinatie van de laatste jaren. Ze verzorgt schildercursussen in Waspik. Ze daagt haar cursisten uit om bij het schilderen niet te veel na te denken en het gewoon te laten gebeuren. Een kunstwerk van Lya moet de toeschouwer uitnodigen tot actief kijken. Laat je inspireren en beleef je eigen werkelijkheid. Haar kunstwerken zijn in vele exposities en kunstroutes te zien geweest.

Lia is bereikbaar via de mail: l.virsel@gmail.com

Schilderij Lya van Irsel

Schilderij Lya van Irsel

Het Bachkoor Brabant staat onder leiding van dirigent Geert van den Dungen. Kaarten voor dit concert kosten € 15 (inclusief programmaboekje). De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Bachkoor Brabant. Vrienden krijgen uiteraard korting op één kaart en een plaats in het gereserveerde vak.

Bachs grenzeloze muzikale invloeden

Vrijdag 10 oktober 2014, 20.00 uur Vredeskerk, Rulstraat 6, Oosterhout
Zaterdag 11 oktober 2014, 20.00 uur Laurentiuskerk, Ginnekenweg 333, Breda

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de pagina Contact en kaarten.
Hier vindt u ook meer informatie over de bestelprocedure.

Vrije Boekhandel Veemarktstraat 40, Breda
VVV Breda (*) Grote Markt 38 & Willemstraat 17-19, Breda
Wijnhuis Oktober Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan, Breda

* Uitsluitend kaartverkoop voor de uitvoering in Breda.

Tekst: Esther van der Ham