Bachkoor Brabant voor de kathedraal in Málaga

Op vrijdag 18 december 2015 om 20.00 uur voert het Bachkoor Brabant in de Grote Kerk van Breda de Maria Vespers van Claudio Monteverdi uit.

In deze grootse vespermuziek uit 1610 valt te horen dat Monteverdi een componist was die een muzikale brug sloeg tussen de oude renaissance-stijl en de vernieuwende vroeg-barokke technieken, die heel sterk op de verstaanbaarheid van de tekst was gericht. In deze afwisseling van stijlen vormen de gregoriaanse gezangen een verbindend element.

Voor de uitvoering in de monumentale Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk in Breda wordt het Bachkoor Brabant vergezeld door het Barokorkest Florilegium Musicum, waarin een diversiteit aan prachtige historische instrumenten voor verrassende klankkleuren zal zorgen. Het internationaal samengesteld solistenteam bestaat uit de vocalisten Deborah Cachet, Kerlijne Van Nevel, Lior Leibovici, Sebastian Brouwer, Robert-Jan Agricola en Erik Van Nevel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Geert van den Dungen. De gregoriaanse gezangen worden verzorgd door Cantores Sancti Gregorii onder leiding van Jan Janovcik.

Dit bijzondere concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV-Breda, Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober en via de website  www.bachkoorbrabant.nl. De toegangsprijs is € 25 of € 20 (dit is inclusief het programmaboekje en een consumptie).

Bachkoor Brabant voor de kathedraal in Málaga

Bachkoor Brabant voor de kathedraal in Málaga