Sopraan Kerlijne Van Nevel

In de uitvoering van Monteverdi’s Maria Vespers door het Bachkoor Brabant op vrijdagavond 18 december in de Grote Kerk van Breda zullen twee jonge, zeer getalenteerde Vlaamse sopranen soleren: Deborah Cachet en Kerlijne Van Nevel. Beide dames komen uit bekende muzikale families en beginnen inmiddels internationaal furore te maken in de wereld van de Oude Muziek. Hieronder leest u iets meer over hen.

Deborah Cachet won recentelijk de eerste prijs van de jury in de wedstrijd Concours International de Chant Baroque de Froville (Frankrijk) en in april 2013 won ze zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs in de wedstrijd New Tenuto georganiseerd door het Orkest der Lage Landen in Brussel. In augustus 2015 was Deborah halve finaliste in de 6th International Singing Competition for Baroque Opera Pietro Antonio Cesti in Innsbruck.

Ze was verschillende malen te gast op het Festival van Royaumont (Frankrijk) waar ze in de zomer van 2015 de rol van Cherubino zong in Le Nozze di Figaro (W.A. Mozart) onder leiding van René Jacobs. Onlangs zong ze in de abdij van Royaumont in een project met Bach-cantates onder leiding van Raphaël Pichon en Christian Immler. Daarnaast werkte Deborah samen met dirigenten als Kenneth Montgomery, Jonathan Cohen en Nicolas Achten in muziek van Purcell, Blow, Händel en Mozart.

Deborah Cachet kreeg haar opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Gerda Lombaerts en Dina Grossberger, waarna ze haar studie vervolgde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Momenteel werkt Deborah aan haar vocale techniek met Rosemary Joshua. Daarnaast volgde Deborah verschillende masterclasses bij Udo Reinemann, Emma Kirkby, Margreet Honig, Ira Siff, Raúl Giménez, Timothy Nelson, Jeannette Fischer, Maarten Koningsberger, Annie Franz en Margarida Natividade.

Sopraan Deborah Cachet

Sopraan Deborah Cachet

Kerlijne Van Nevel studeerde na het afronden van haar Latijnse humaniora in 2003 zang aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Marianne Vliegen, Lieve Jansen en Dirk Snellings. Daarna ging Kerlijne naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en specialiseerde zich daar in de Oude Muziek bij Barbara Pearson, Peter Kooij, Michael Chance en Jill Feldman.
Kerlijne zong de afgelopen jaren onder leiding van dirigenten als Philippe Herreweghe, Dirk Brossé, Bart Van Reyn, Kurt Bikkembergs, Christoph Siebert, Barthold Kuijken en Richard Egarr. Zij zingt regelmatig in het ensemble Currende o.l.v. haar vader Erik Van Nevel, het ensemble Psallentes o.l.v. Hendrik Vanden Abeele en het ensemble Vox Luminis o.l.v Lionel Meunier.

In 2006 richtte Kerlijne samen met haar medestudenten Sarah Abrams, Michaela Riener en Soetkin Baptist het vocaal vrouwenkwartet ‘Encantar’ op. Deze vier jonge zangeressen concentreren zich vooral op polyfonie uit de 14de, 15de  en 16de  eeuw en de laatste tijd zingen zij soms ook moderne muziek. Het ensemble boekte inmiddels vele internationale successen in het oude-muziekcircuit, onder meer in York, Cambridge, Utrecht, Sint-Petersburg en Barcelona. In december 2010 soleerde Kerlijne ook in Breda in Monteverdi’s Maria Vespers met het Bachkoor Brabant.

Sopraan Kerlijne Van Nevel

Sopraan Kerlijne Van Nevel

Meer informatie over het concert:

Maria Vespers – Claudio Monteverdi
Vrijdag 18 december 2015, 20:00 uur

Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk
Kerkplein 2, Breda

Bachkoor Brabant
Barokorkest Florilegium Musicum

Solisten:
Deborah Cachet – sopraan
Kerlijne Van Nevel – sopraan
Lior Leibovici – tenor
Sebastian Brouwer – tenor
Robert-Jan Agricola – bas
Erik Van Nevel – bas

Gregoriaanse gezangen door Cantores Sancti Gregorii onder leiding van Jan Janovcik.

Dirigent: Geert van den Dungen

Entreeprijs, inclusief programmaboekje en consumptie:
– eerste rang / middenschip: € 25,00 en
– tweede rang / zijbeuken: € 20,00.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de pagina Contact en kaarten. Hier vindt u ook meer informatie over de bestelprocedure. Donateurs van het Bachkoor Brabant worden per brief op de hoogte gesteld van dit concert. Zij hebben de mogelijkheid om gereserveerde plaatsen te bestellen. Zie ook Vrienden van het Bachkoor Brabant.

De kaarten zijn eveneens verkrijgbaar bij de deelnemers aan dit project en bij onze vaste voorverkooppunten:

Vrije Boekhandel
Veemarktstraat 40, Breda

VVV Breda
Grote Markt 38 & Willemstraat 17-19, Breda

Wijnhuis Oktober
Wilhelminastraat 52 | hoek Baronielaan, Breda
Hier uitsluitend contante betaling mogelijk.