Repetitie Johannes Passion 21 januari 2015 in de Waalse Kerk

Op zondag 22 maart om 15.00 uur, vindt in de Sacramentskerk een bijzondere barokuitvoering plaats van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het Bachkoor Brabant zal deze passie in een semiscenische variant uitvoeren.

Dirigent Geert van den Dungen en regisseur Marc Pantus, die tevens vaak als bas-baritonsolist solist optreedt in oratoria en opera’s, hebben deze uitvoering artistiek voorbereid en begeleid. Koor en solisten zullen in een ‘mise en espace’ uit het hoofd en met veel inlevingsvermogen dit aangrijpende passieverhaal muzikaal vertolken om de beleving voor het publiek nog intenser en aangrijpender te maken.

Repetitie semiscenische Johannes Passion door het Bachkoor Brabant

Repetitie semiscenische Johannes Passion 14 januari 2015

De Johannes-Passion staat bekend om zijn korte felle koorgedeelten met veel gevoel voor de heftige dramatische verhaallijn, prachtige aria’s en bekende koralen. Bij deze unieke uitvoering kan het publiek enkele koralen meezingen, waaronder het slotkoraal ‘Ach Herr, Lass dein lieb’ Engelein’.

Het Bachkoor Brabant voert onder leiding van dirigent Geert van den Dungen de vierde en definitieve versie uit 1749 van dit meesterwerk uit. Hierin zijn door Bach zelf diverse versieringen en kleine toevoegingen aangebracht, waardoor deze passie nog beter werd uitgebalanceerd.

Repetitie Johannes Passion 21 januari 2015 in de Waalse Kerk

Repetitie Johannes Passion 21 januari 2015 in de Waalse Kerk

Het solistenteam bestaat uit Sebastian Brouwer (tenor/Evangelist en aria’s), Jussi Lehtipuu (bas/Christus), Charlotte Munnik (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor) en David Visser (bas). De orkestbegeleiding zal worden verzorgd door het barokorkest Florilegium Musicum.

De Johannes Passion wordt op 22 maart 2015 uitgevoerd in de Sacramentskerk Breda, Zandberglaan 58. Deze kerk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Breda Centraal station is het ruim een half uur lopen. De aanvangstijd van het concert is 15.00 uur. Kort voor aanvang van het concert worden enkele koralen met het publiek gerepeteerd.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar bij VVV-Breda, de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en via de website  www.bachkoorbrabant.nl.

De toegangsprijs is € 25 (dit is inclusief het programmaboekje en een consumptie).