Bachkoor Brabant

Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion. Daarnaast staan er regelmatig koorwerken van componisten die een muziekhistorische relatie met Bach hebben op het programma.

Tot het vaste repertoire van het Bachkoor Brabant behoren tevens Bachs Weihnachts Oratorium, Hohe Messe, Magnificat en diverse cantates en motetten. Bij de uitvoering van haar Bachprojecten werkt het koor vanaf 1989 nauw samen met het Barokorkest Florilegium Musicum.

“In dieser Woche habe ich drei Mal die Matthäuspassion gehört,
jedes Mal mit dem selben Gefühl der unermesslichen Bewunderung.
Wer das Christentum völlig verlernt hat,
der hört es hier wirklich wie ein Evangelium.”

Friedrich Nietzsche

Concerten

Het laatste nieuws

Koralen in Johannes Passion: verbindende bakens voor gelovigen

Op zondag 26 maart 2023 voert het Bachkoor Brabant de Johannes Passion uit in de Martinuskerk Breda-Princenhage. De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach werd voor de eerste maal op Goede Vrijdag 7 april 1724 in de Nikolaikirche te Leipzig uitgevoerd, toen Bach daar nog maar korte tijd werkzaam was. De koralen hebben een interactieve…

Hohe Messe 23 december jubileumconcert Geert van den Dungen

Op vrijdagavond 23 december, aanvang 20.00 uur, vindt in de sfeervolle Grote Kerk van Breda een uitvoering plaats van de Hohe Messe, BWV 232. Aangezien er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten kan deze muziek fraai tot uiting komen. Het concert wordt geleid door dirigent Geert van den Dungen, die met deze uitvoering zijn…

Weihnachts-Oratorium door het Bachkoor Brabant geannuleerd

Op zondagmiddag 19 december voert het Bachkoor Brabant het Weihnachts-Oratorium uit in de Grote Kerk Breda.

Onze trouwe sponsoren

Deze bedrijven en instanties ondersteunen de Stichting Bachkoor Brabant. Wilt u ook onze projecten financieel ondersteunen? Neem dan contact op met ons secretariaat, graag bespreken we met u de mogelijkheden.

Hoofdsponsor

sponsor

sponsor

sponsor

sponsor

sponsor