Brockes Passion Bachkoor Brabant

Op 13 maart voert het Bachkoor Brabant de Brockes Passion uit. De vocale solisten die hiervoor zijn aangetrokken vertolken heel uiteenlopende en indringende personages in het lijdensverhaal, zoals die van Jezus, Pilatus, Petrus, Judas en Maria.
Deze jonge zangers hebben ook alle vijf opera-ervaring opgedaan, zodat een bewuste inleving en expressie in de dramatiek van de rol aanwezig is.

Jezus wordt verraden door Judas

Het verraad van Jezus door Judas

Nieuw bij het Bachkoor Brabant zijn de Zweedse sopraan Andrea Tjäder en de Belgische tenor Adriaan De Koster.

Andrea Tjäñder

Andrea Tjäder behaalde in 2009 met onderscheiding haar bachelordiploma zang aan het Birmingham Conservatoire in Engeland. Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij zich specialiseerde in de Oude Muziek onder leiding van Rita Dams, Jill Feldman, Michael Chance en Peter Kooij. Door haar beheersing van diverse stijlen en haar natuurlijke manier van optreden werd haar eindexamen gewaardeerd met het cijfer 10, eveneens met onderscheiding. Tijdens haar studietijd in Birmingham participeerde Andrea in vele geënsceneerde producties, onder anderen met Stephen Barlow, Lionel Friend, Andrew King, Keith Warner en Michael Barry. Zo waren er operarollen voor haar als Poppea in Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea, de titelrol in Händels Semele, de 2. Knabe in Mozarts Die Zauberflöte en Second Nymph in Psyche van Matthew Locke. Ze maakte ook deel uit van de cast die in 2010 de wereldpremière verzorgde van David Blake’s opera Scoring a Century. In Den Haag vertolkte ze onder meer de rol van Little Money in de opera The Enchanted World of Economy van Renato Ferreira. Als concertsoliste heeft Andrea Tjäder een breed repertoire met onder andere Bachs Magnificat, Hohe Messe, Johannes en Matthäus Passion en diverse cantates, Haydns Nelson Mass en Kleine Orgelsolo Messe, Buxtehude’s Membra Jesu Nostri en de Leçons de Ténèbres van François Couperin.

Adriaan De Koster vatte zijn hogere muziekstudies aan in 2002, na zijn universitaire opleidingen economie en cultuurmanagement in Leuven en Antwerpen voltooid te Adriaan De Kosterhebben. Na zijn master zang aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Jan Caals, Marianne Vliegen en Lieve Jansen studeerde Adriaan in Den Haag bij Andrew Schroeder.
Masterclasses volgde hij bij Jeanette Fischer, Anna Nativitade, Christophe Prégardien en Maarten Koningsberger. Adriaan De Koster soleerde in Bachs Passionen (evangelist),
Magnificat
en vele cantates. Daarnaast ook in de Mariavespers van Monteverdi en in L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato en de Messiah van Händel, de Markus Passion van Keiser, Membra Jesu Nostri van Buxtehude en het Stabat Mater van Haydn. Ook was Adriaan te horen in de muziektheaterproductie Almschi met de Octopus Solisten en in Rossini’s opera buffa  Il signor Bruschino. Naast zijn solistische optredens is hij ook een veelgevraagde ensemblezanger.

De andere solisten in deze Brockes Passion, Jussi Lehtipuu, Oscar Verhaar en Sebastian Brouwer, hebben eerder al met veel succes bij het Bachkoor Brabant gezongen.

 

Brockes Passion
van Händel, Telemann en Keiser

Zondag 13 maart 2016, 15.00 uur

Martinuskerk
Haagse Markt 2
Breda-Princenhage

Bachkoor Brabant

Barokorkest Accademia Amsterdam

Solisten:
Adriaan De Koster – tenor/Evangelist
Jussi Lehtipuu – bas/Christus
Andrea Tjäder – sopraan
Oscar Verhaar – countertenor
Sebastian Brouwer – tenor

Dirigent: Geert van den Dungen

Entreeprijs: € 22,50, inclusief programmaboekje en consumptie.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de pagina Contact en kaarten. Hier vindt u ook meer informatie over de bestelprocedure. Donateurs van het Bachkoor Brabant worden per brief op de hoogte gesteld van dit concert. Zij hebben de mogelijkheid om gereserveerde plaatsen te bestellen. Zie ook Vrienden van het Bachkoor Brabant.