Weihnachts-Oratorium met Bachkoor Brabant op 21 december Grote Kerk Breda

Op vrijdagavond 21 december, aanvang 19.00 uur, vindt in de sfeervolle Grote Kerk van Breda een uitvoering plaats van het Weihnachts-Oratorium, BWV 248. Van dit bekende meesterwerk van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden alle cantates uitgevoerd. Aangezien er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten kan deze muziek fraai tot uiting komen. Het concert wordt geleid door dirigent Geert van den Dungen.

Het Bachkoor Brabant is voor deze gelegenheid geselecteerd uit de beste amateur Bach-koristen die de provincie rijk is. Daarnaast werken mee het Barokorkest Florilegium Musicum en een jonge solistencast, bestaande uit Kristen Witmer (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Falco van Loon (tenor) en David Visser (bas).

Bachs Weihnachts-Oratorium

Het Weihnachts Oratorium werd door Johann Sebastian Bach in de herfst van 1734 in Leipzig gecomponeerd. Bachs muziek ‘für die heilige Weynacht’ kan het best worden omschreven als een cantatencyclus voor de kersttijd, met een episch karakter. Het Weihnachts-Oratorium bestaat uit zes cantates. Deze zijn gecentreerd rond het geboortefeest van Christus en vervulden in Bachs tijd een liturgische functie op de zes hoogtijdagen, waarvoor ze gecomponeerd zijn. Werd deze cyclus in het Leipzig van Bach dus uitgevoerd op zes verschillende dagen, tegenwoordig klinkt de muziek van het Weihnachts-Oratorium meestal in concertvorm.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de zijbeuken in de Grote Kerk. Deze plaatsen hebben een prima zicht op het podium. Ook zijn er nog luisterplaatsen beschikbaar. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en de VVV Breda en via de website van het Bachkoor Brabant: https://bachkoorbrabant.nl/contact-kaartverkoop/

Entreeprijzen, inclusief programmaboekje en consumptie:
– zijbeuken: € 25,00
– priesterkoor (zgn. ‘luisterplaatsen’, minder zicht): € 10,00

Meer gegevens over dit unieke concert en over de kaartverkoop zijn te vinden op de website:

www.bachkoorbrabant.nl